Taalakkoord: taalvaardigheid werknemers verbeteren
De overheid wil de taalvaardigheid van werknemers met een taalachterstand verbeteren. En werkgevers stimuleren om hun medewerkers te helpen bij hun taalontwikkeling.
Onvoldoende taalbeheersing op de werkvloer
Ongeveer 750.000 werknemers spreken of schrijven gebrekkig Nederlands. Hun taalbeheersing is onvoldoende. Dan kan dat bijvoorbeeld gevolgen hebben voor de veiligheid en duurzame inzetbaarheid op de werkvloer. En voor doorgroeimogelijkheden.
Taalakkoord: verbeteren taalvaardigheid werknemers
De overheid maakt met werkgevers afspraken over wat zij gaan doen om werknemers met een taalachterstand te helpen. Bijvoorbeeld via e-learning, taalcoaching of individuele en groepslessen. En hoe zij andere bedrijven stimuleren dit ook te gaan doen. Werkgevers ondertekenen hiervoor het Taalakkoord.
In het Ambitiedocument 'Wij zetten in op taal' staan de maatregelen van de bedrijven die het akkoord hebben ondertekend.
Partnerschap Taalakkoord
Taalaanbieders kunnen partner worden in het Taalakkoord en bijdragen aan het verbeteren van de taalvaardigheid van werknemers. Het gaat om bedrijven die taaltraining, studie-, oefen- of cursusmateriaal aanbieden. Bent u een taalaanbieder en heeft u interesse om partner te worden? Stuur dan een mail naar: PostbusTaalakkoord@minszw.nl.
Documenten
-
Actieprogramma Tel mee met Taal
Met het nieuwe actieprogramma Tel mee met Taal willen de departementen OCW, VWS en SZW gezamenlijk tegengaan dat mensen met een ...
-
Taalaanbieders kunnen partner worden in het Taalakkoord
-
Ambitiedocument 'Wij zetten in op taal'
Ambitiedocument 'Wij zetten in op taal' (PDF | 70 pagina's | 584 kB)