Bericht aan Nederlanders in Libanon, verstuurd via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken - 28 september 2024

Bericht van de Nederlandse ambassade in Beiroet, verstuurd via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken naar Nederlanders in Libanon, op 28 september 2024, om 17:44 uur.

Beste Nederlanders in Libanon,

Met dit bericht willen we u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen.

De luchtaanvallen en beschietingen in Libanon gaan door, zowel op de grens met Israël, als in andere delen van het land, zoals de Bekaa-vallei en ten noorden van de Litani-rivier. En gisteren en vandaag ook weer in de zuidelijke buitenwijken van Beiroet. Wij hopen van harte dat u op een veilige plek bent.

Donderdag lieten we u weten dat vooral Middle East Airlines (MEA) nog vluchten uitvoert. Gisteren zijn ruim 30 passagiersvluchten vertrokken vanuit Beiroet en ook vandaag zijn verschillende MEA-vluchten vertrokken. Of er vluchten blijven gaan, is op dit moment niet te voorspellen. De Europese Unie heeft vandaag een advies uitgedaan aan Europese airliners om het luchtruim van Libanon en Israël te mijden. Luchtvaartmaatschappijen maken uiteindelijk zelf een veiligheidsinschatting of ze wel of niet vliegen. Ons advies blijft: verlaat het land als dat veilig kan. Blijf bij luchtvaartmaatschappijen, zoals MEA, rechtstreeks navraag doen naar beschikbare vluchten. Houd daarbij het laatste nieuws in de gaten via de (lokale) media en overweeg goed of u ook veilig naar het vliegveld kunt reizen.

Hieronder herhalen we een aantal belangrijke delen uit het bericht van afgelopen donderdag. Het hele bericht is terug te lezen op https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2024/09/26/bericht-informatieservice-aan-nederlanders-in-libanon-26-september

Informatieservice

U ontvangt dit bericht omdat u zich heeft aangemeld bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken. Verandert er iets in uw situatie? Heeft u het land kunnen verlaten? Of verandert er iets in uw contact- of verblijfsgegevens? Geef dat dan zo snel mogelijk door via de Informatieservice. Ga naar de website en gebruik de gele knop (‘Eerder aangemeld?’). Kent u Nederlanders in Libanon die zich nog niet hebben geregistreerd? Vraag hen dan dat alsnog te doen via de Informatieservice

Bent u in nood? De Nederlandse ambassade in Beiroet is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het contactcenter van Nederland Wereldwijd op telefoonnummer +31 247 247 247 of via WhatsApp: +31 6 82 38 77 96.

Een door de Nederlandse overheid georganiseerde evacuatie is op dit moment niet aan de orde. Tegelijkertijd is Nederland, in nauwe samenwerking met onze bondgenoten, voorbereid op diverse mogelijke scenario’s.

Met vriendelijke groet,

De Nederlandse ambassade in Beiroet