Benoeming plaatsvervangend secretaris-generaal JenV

Drs. E.L. (Emine) Özyenici MCM wordt plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Uitermark van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 1 januari 2025.

Emine Özyenici is sinds mei 2021 hoofddirecteur Bedrijfsvoering, tevens Chief Information Officer (CIO) bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarvoor was zij CIO bij de Sociale Verzekeringsbank. Eerder vervulde ze diverse managementfuncties, waaronder directeur Informatievoorziening en Inkoop, tevens plaatsvervangend CIO bij het ministerie van JenV en was zij lid van de korpsleiding bij de Regiopolitie Midden- en West-Brabant. Zij heeft daarnaast gewerkt bij diverse (internationale) adviesbureaus. Ze werd verkozen tot Overheidsmanager van het Jaar 2018, met het thema ‘Leider in verbinding.’

Emine Özyenici studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en ze volgde de Masteropleiding Executive Change Management bij Sioo in Utrecht.

Deze benoeming is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.