50 Nederlandse start- en scale-ups naar 's werelds grootste techbeurs

50 Nederlandse innovatieve groeibedrijven gaan samen met minister Dirk Beljaarts van Economische Zaken van 7-10 januari 2025 naar de grootste techbeurs ter wereld, de Consumer Electronics Show (CES) in het Amerikaanse Las Vegas. De CES is de jaarlijkse ontmoetingsplaats voor meer dan 150.000 bedrijven, professionals en investeerders uit zo’n 150 landen. Het evenement past bij de doelstelling van het kabinet om innovatie te stimuleren en start- en scaleups in het bijzonder extra te ondersteunen bij hun groei en het vinden van passende financiering.

De CES draait steeds minder om gadgets en steeds meer om innovaties die onze toekomst vormgeven. Bijvoorbeeld op het gebied van de energietransitie, cybersecurity en de gezondheidszorg. Thema’s die passen bij de nationale technologiestrategie en waar de markt is aangemerkt als kansrijk voor groei.


Minister Dirk Beljaarts (Economische Zaken): De CES is wereldwijd hét podium voor innovatieve bedrijven. Hier presenteren zij hun oplossingen, zowel aan het brede publiek als aan investeerders. Komende CES ga ik samen met vijftig innovatieve Nederlandse bedrijven mee om aandacht te vragen voor alle prachtige technologische oplossingen die Nederlandse ondernemers in huis hebben. Dit doen we, omdat we zien dat Nederlandse groeibedrijven soms moeilijk voet aan de grond krijgen als ze de internationale markt op gaan. De CES-deelname is een belangrijke steun in hun rug om op te kunnen schalen.

De deelnemers

De deelnemende Nederlandse groeibedrijven komen uit het hele land en zijn actief in verschillende sectoren zoals circulaire economie, cybersecurity en duurzame mobiliteit. Veridis ontwikkelt een technologie om op industriële schaal diverse soorten plastics te analyseren op geschiktheid voor recycling. DuckDuckGoose heeft een methode ontwikkeld voor het detecteren van ‘deep fakes’ om identiteitsfraude te voorkomen. E-Magy bouwt een nieuwe generatie batterijen voor elektrische voertuigen. Voor de volledige lijst met deelnemers: nlatces2025.nl

CES Unveiled: officiële pre-event CES en start voor de Nederlandse missie

De officiële aftrap van de Nederlandse CES Las Vegas-missie vindt plaats tijdens CES Unveiled op dinsdag 15 oktober in Beurs van Berlage in Amsterdam. Tijdens dit pre-event zullen deelnemende startups zichzelf presenteren en bezoekers krijgen de nieuwste innovaties te zien die naar CES 2025 gaan.

De Nederlandse startups die meegaan naar de CES volgen de komende maanden een trainingsprogramma aangeboden door het ministerie van Economische Zaken (EZ) en uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dit helpt hen om zichzelf zo goed mogelijk te presenteren aan een wereldwijd netwerk van potentiële klanten, investeerders en journalisten.

Nederland neemt voor de 9e keer deel aan de CES. In de afgelopen 8 jaar hebben honderden Nederlandse bedrijven deelgenomen aan deze missie om internationaal op te schalen. Voor velen van hen was CES een doorbraak.

In voorgaande jaren werden op de CES-beurs significante commerciële contracten getekend tussen Nederlandse deelnemers en internationale bedrijven. Zo sloot SmartQare vorig jaar een overeenkomst met Philips voor wereldwijde distributie. Ook tekende Advanced Audio Labs een contract met Renesas, een Japanse chipfabrikant.