27 mei Agenda staatssecretaris Van Ooijen week 22

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Diverse locaties

27 mei

  • Gesprek: staatssecretaris Van Ooijen gaat in gesprek met directeur Caroline Verkerk en Julie Wevers (Nederlandse Vereniging voor Autisme) in het kader van het eerder verschenen onderzoeksrapport over ABA (Applied Behavior Analysis) van het Nederlands Autisme Register (NAR) dat werd opgeleverd in opdracht van het ministerie van VWS (Den Haag)
  • Gesprek: staatssecretaris Van Ooijen gaat in gesprek met vooorzitter Marijke Vuik en Hans Kant van brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) naar aanleiding van hun op 14 mei gelanceerde fastservice manifest. Andere gespreksdeelnemers zijn Joep Leemans (algemeen directeur Food Franchise Company), Bernd Beekman (manager operations FHC Formulebeheer), Tamara van Beelen (Head of Marketing Collins Foods Europe (KFC)), Dolly van den Akker (director impact McDonalds Nederland) en Robin Dijkstra (Directeur Ladage) (Den Haag)
  • Werkbezoek: staatssecretaris Van Ooijen brengt een bezoek aan het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis in het kader van het programma Generation R. Staatssecretaris Van Ooijen maakt kennis met verschillende deelnemende jongeren en medewerkers van het impactvolle cohortonderzoek Generation R. Aanleiding van het bezoek is het 20-jarig bestaan van Generation R (Rotterdam)

28 mei

29 mei

  • Kamervergadering: staatssecretaris Van Ooijen neemt samen met Minister Paul voor Primair en Voortgezet Onderwijs deel aan het Commissiedebat Passend Onderwijs (Tweede Kamer)
  • Bestuurlijk Overleg: staatssecretaris Van Ooijen neemt deel aan het bestuurlijk overleg  Reflectie Jeugd/Inspiratiesessie Hervormingsagenda Jeugd. Dit bestuurlijk overleg dient als een inspiratiesessie. Sprekers tijdens deze sessie zijn Adri van Montfoort, Marjolein Moorman en Marlies van Loon. Deelnemers aan de inspiratiesessie zijn Eric Bezem en Hendrik Jan van der Lugt (aanwezig namens Minister voor Rechtsbescherming van het ministerie van Justitie en Veiligheid), Martijn Sanders (aanwezig namens Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), Cathalijne Dortmans (VNG), Marjolein Moorman (VNG), Michiel van Willigen (VNG), Ingrid Hoogstrate (VNG), Marco Bottelier (Accare), Ingrid Widdershoven (Koraal), Leon Noorlander (Jeugdzorg Nederland), Ronnie van Diemen (Jeugdzorg Nederland), Ans van de Maat (Nederlands Jeugdinstituut), Anika Kempen (Nationale Jeugdraad) (Den Haag)

30 mei

  • Werkbezoek: Staatssecretaris Van Ooijen heeft een gesprek bij een gesloten jeugdzorginstelling in het kader van ZIKOS afdelingen (Harreveld)
  • Werkbezoek: staatssecretaris Van Ooijen is aanwezig bij de Landelijke kick-off Week van de Jonge Mantelzorger 2024. De kick-off van de nationale Week van de Jonge Mantelzorger 2024 heeft dit jaar als doel om bewustwording en ondersteuning van studenten met een mantelzorgsituatie te bevorderen (Groningen)
  • Werkbezoek: staatssecretaris Van Ooijen brengt een bezoek aan de Pelgrimsvaderskerk. De staatssecretaris heeft hier een tweegesprek met auteur Wouter de Koning en een interview over suïcide(preventie) onder jongeren en onder andere leeftijdsgroepen. Daarna volgt een gesprek met de zaal (Rotterdam)

31 mei

Informatie voor de pers

Media kunnen voor meer informatie over deze agenda contact opnemen met
Romy Rutten +31 6 27 43 36 87r.rutten@minvws.nl.