13 mei Agenda minister Helder week 20

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Diverse locaties

13 mei

  • Werkbezoek: minister Helder brengt samen met de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Fleur Gräper, een bezoek aan het theaterwerkplaats Tiuri in Roosendaal. Het bezoek staat in het teken van inclusiviteit in de cultuursector. Tiuri is opgericht om ruimte te maken voor het talent van mensen met een beperking in de podiumkunsten. Tijdens het bezoek wordt onder andere kennisgemaakt met spelers, een dansvoorstelling opgevoerd en een aantal presentaties gegeven. Aanwezig zijn onder andere Jelmer Lesterhuis, zakelijk directeur bij Tiuri, Bas Roijen, artistiek directeur bij Tiuri, Henri Swinkels, directeur-bestuurder bij Kunstloc Brabant, Maike Kooijmans, lector Opvoeden voor de toekomst bij Fontys Hogeschool Pedagogiek en Jan-Hein Sloesen, directeur van Cultuurcluster Roosendaal (Roosendaal)

14 mei

  • Bestuurlijk overleg: minister Helder neemt deel aan de Onderwijs-, Jeugd-, Cultuur en Sportraad (OJCS-raad), onderdeel Sportraad. Minister Helder is aanwezig bij een informeel lunchdebat dat georganiseerd wordt door het Belgisch voorzitterschap en bij de Sportraad zelf (Brussel)

15 mei

  • Evenement: minister Helder houdt een speech bij aanvang van de tweede dag van het driedaagse ICT&Health congres in het MECC in Maastricht. Daarnaast gaat de minister in gesprek met Alain Labrique, directeur van het Department of Digital Health and Innovation bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en met Johanna Seppänen, bestuurder bij FINDATA (Chair of the Community of Practice). Als afsluiter van haar bezoek neemt de minister deel aan een sessie over valpreventie, gegeven door VeiligheidNL (Maastricht)
  • Bestuurlijk overleg: minister Helder neemt deel aan een bestuurlijk overleg over het Sportakkoord II. Op de agenda staan de Topsportstrategie 2025-2032, Monitor Topsport in Nederland (TiN) en de Rapportage Topsportpodium Nederland (CIT-monitor). Aanwezig zijn Anneke van Zanen, voorzitter NOC*NSF, André Cats, directeur topsport, Lucas Bolsius, voorzitter Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), André de Jeu, directeur Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), Lodewijk Klootwijk, directeur Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) (Amersfoort)
  • Werkbezoek: Aansluitend op het Bestuurlijk Overleg Sportakkoord II krijgen de deelnemers een rondleiding bij Atletiekvereniging Altis. Aanwezig zijn Anneke van Zanen, voorzitter NOC*NSF, André Cats, directeur topsport, Lucas Bolsius, voorzitter Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), André de Jeu, directeur Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), Lodewijk Klootwijk, directeur Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) (Amersfoort)

16 mei

  • Evenement: minister Helder houdt een speech op het Zorgverzekeringscongres dat jaarlijks wordt georganiseerd door Zorgverzekeraars Nederland. Thema van het congres is dit jaar is “(Voor) wie maken (we) het verschil?” Na de speech volgt een vraaggesprek met dagvoorzitter Rick Nieman. Op 16 mei staan naast minister heler ook Marije van den Berg, Anita Wydoodt (bestuursvoorzitter Parnassia Groep) en Arthur Schellekens (Patiëntenfederatie Nederland) op het programma (De Lutte)

17 mei

Informatie voor de pers

Media kunnen voor meer informatie over deze agenda contact opnemen met
Romy Rutten +31 6 27 43 36 87r.rutten@minvws.nl.