11 maart Agenda minister Helder week 11

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Zwolle en Den Haag

11 maart

  • Werkbezoek: minister Helder brengt samen met minister Dijkstra (Medische Zorg) een bezoek aan het Zorgcoördinatiecentrum IJsselland (ZCC IJsselland) om te zien hoe zorgcoördinatie in deze regio is vormgegeven (Zwolle)

12 maart

  • Onderraden en ministeriële overleggen (Den Haag)
  • Evenement: minister Helder opent een opvoering van een theatervoorstelling over de toekomst van de verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT) op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Naast ambtenaren zijn ook zorgverleners aanwezig die werkzaam zijn bij zorgaanbieders in Den Haag. Na afloop van de theatervoorstelling is het idee dat de ambtenaren in gesprek gaan met deze zorgverleners (Den Haag)

13 maart

  • Gesprek: minister Helder gaat in gesprek met voorzitter Bianca Buurman, Geert Jan Buisman en Agnes Offenberg (namens Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland) en een vertegenwoordiger van de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (Den Haag)

14 maart

  • Evenement: minister Helder neemt deel aan het rondetafelgesprek 'Uitweg uit de Schaarste: lessons learned' (Den Haag)
  • Gesprek: minister Helder neemt deel aan een zorgtafel met de regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld, Mariëtte Hamer. Het gesprek gaat over het tegengaan van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de zorg. De genodigden bestaan uit bestuurders en professionals van verschillende zorgorganisaties, beroeps- en brancheorganisaties en koepelverenigingen (Den Haag)
  • Ontvangst: minister Helder neemt een advies in ontvangst van de Nederlandse Sportraad getiteld 'De opstelling aan de top van de Nederlandse Sportraad'. In het advies 'De opstelling aan de top' gaat de Nederlandse Sportraad in op de veranderende rol van de overheid bij topsport en wat topsport voor de Nederlandse samenleving wel en niet betekent. Aanwezig zijn raadsleden Marjolein Bolhuis-Eijsvogel en Bernard Wientjes, Lennart Langbroek (secretaris-directeur) en Tessa van der Velden van de Nederlandse Sportraad (Den Haag)

15 maart

Informatie voor de media

Media kunnen voor meer informatie over deze agenda contact opnemen met Vera van Aller: +31 6 11 79 70 64ve.v.aller@minvws.nl.