Nieuwsbrief Kinderopvang

NIEUWSFLITS 26 januari 2024: Wilt u meepraten over de informatievoorziening naar de kinderopvangsector over wet- en regelgeving? Geef u dan snel op voor de online sessie van dinsdag 6 februari 2024.

Herinnering: praat mee over de informatievoorziening rond wet- en regelgeving

Wilt u meepraten over de informatievoorziening naar de kinderopvangsector over wet- en regelgeving? Dat kan nog steeds: er zijn nog plekken beschikbaar voor de sessie van dinsdag 6 februari van 20.00-21.00 uur. Aanmelden kan via: postbuskinderopvang@minszw.nl. Doe dat vóór donderdag 1 februari.

Over deze online sessies plaatsten we de onderstaande informatie in onze nieuwsbrief van 21 december 2023.


In gesprek met houders

Vorig jaar gaf het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) opdracht tot het uitvoeren van een effectonderzoek op de toezicht en handhaving in de kinderopvang. Dit onderzoek liet zien dat een goede informatievoorziening aan houders – via de juiste kanalen – bijdraagt aan een betere naleving van de wet- en regelgeving. Ook voorkomt het overtredingen. Lees hier het rapport.

Uw ervaringen, meningen en wensen zijn heel waardevol voor SZW. Daarom gaan wij graag met u in gesprek over de gewenste informatievoorziening rond nieuwe of veranderende wet- en regelgeving. Daarvoor organiseren wij twee online sessies. (De sessie op 30 januari zit intussen vol.)


Inhoud van de sessies

Tijdens de sessies stellen we vragen over uw ervaringen met en verwachtingen ten aanzien van de informatievoorziening rond wet- en regelgeving. Bijvoorbeeld: waar vindt u deze informatie nu? Is de informatie duidelijk genoeg? Mist u informatie? En wat kan u helpen om nog eenvoudiger aan informatie te komen?


Graag tot ziens!

Wij zien u graag op 6 februari. U krijgt voor aanvang van de bijeenkomst meer informatie toegestuurd en een link naar het digitale platform waarop de sessie plaatsvindt. Mail nu naar: postbuskinderopvang@minszw.nl.